Свети Сава 2021.

ДРАГИ НАШИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЉИ И  КОЛЕГЕ!

Нашу школску славу СВ.САВУ, ове године обележавамо у измењеним околностима због пандемије корона вируса. Неће бити традиционалне светосавске приредбе у Центру за културу Смедерево. Мећутим, наши вредни и талентивани ученици, учитељи и натавници су се потрудили да се и ове године достојно обележи школска слава Свети Сава, тако што су припремили приредбу, која ће вам бити доступна искључиво онлајн- на сајту и фејсбуку школе.

Више од осам стотина година прошло је од како је Свети Сава, духовни отац српског народа, осамосталио и уздигао Српску Православну Цркву у ранг самосталне Архиепископије. Бавио се просветитељским радом, настојећи да проближи народу основне верске и световне поуке. Написао је прво српско оригинално дело Житије Светог Симеона, Законоправило, Студенички типик,… Основао је, заједно са својим оцем , манастир Хиландар на Светој гори, духовно благо српског народа.

Његово царство је вечно и трајније је од свих империја. Знао је млади Растко да је човеку најважнија душа, а не царства и државе која се мачем добијају, а исто тако и губе, не царска круна, него бесмртност душе и чистота коју је испунио Богом и Господом Христом.

Трудимо се да будемо достојни лика и дела Светога Саве, да чувамо традицију веру, и славимо великог просветитеља Светога Саву! Да не буде детета које не зна за лик и дело српског светитеља Светога Саве!

Нека Свети Сава царује кроз своју цркву и славу у душама свих нас!

Нека нас дух светосавља оплемени, учини да мање размишљамо о материјалим добрима, а више о духовној надградњи!

ПРАШТАЈМО И ПОМАЖИМО ЈЕДНИ ДРУГИМА, ЧУВАЈМО СВОЈЕ ПОРОДИЦЕ И ПРИЈАТЕЉЕ!

ЖИВИМО У МИРУ И ВЕСЕЉУ И ДА ЈОШ ДУГО, ЧИСТА СРЦА И ОТВОРЕНЕ ДУШЕ  ЗАЈЕДНО СЛАВИМО  СВЕТОГ САВУ!

СРЕЋНА НАМ ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА!

                                                                                                                      Директор школе

                                                                                                                      Дијана Ћетковић

Приредбу коју су за вас припремили ученици, учитељи и наставници наше школе можете погледати на линку:https://drive.google.com/file/d/18ZGQEI3x1HpfWqllmnbZKu3f7VOcKJDf/view?usp=sharing

Овај унос је објављен под Активности 2021. Забележите сталну везу.