Недеља програмирања 2019

Code week 2019

Недеља програмирања (EU Code Week) се организује са циљем промовисања креативности, решавања проблема и сарадње кроз програмирање и друге техничке активности. Идеја је да се програмирање приближи и прикаже младима и одраслима, као и да се они мотивишу да уче програмирање.

Реализацију овогодишње Недеље програмирања у нашој школи обележило је велико интересовање свих ученика. На 13 радионица, кроз које су прошли ученици трећег, петог, шестог, седмог и осмог разреда, учествовало је укупно 306 ученика у периоду од 15. до 18. октобра 2019. године.

Циљеви радионица су:

  • Пружити ученицима шансу да испоље креативност и истраже кодирање на њима разумљивом нивоу;
  • Развијање вештина: рачунарске писмености, решавања проблема, креативности и тимског рада;
  • Учешће у изазову Code Week 4 All.

Најмлађи учесници су се бавили решавањем лавирината, визуелним блоковским програмирањем. Ученици петог разреда су направили прве кораке у блоковском програмирању исцртавајући фигуре у Скречу, док су ученици шестог разреда кодирали геометријске облике и креирали дигиталне државне заставе. Искуснији ученици седмог разреда су утврђивали знања из линијске и разгранате структуре и потпрограма у Пајтону, док су се ученици осмог разреда посветили визуелизацији података у Екселу. Eкипа такмичарa решавала је задатке у програмском језику C++. Радионице је водио наставник информатике и рачунарства, Александар Бркић.

Овај унос је објављен под Активности 2019. Забележите сталну везу.