Тело дрон

ОСНОВЦИ ИЗ 63 ШКОЛЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ У РОБОТИЦИ „ЗНАЊЕМ ЗА БУДУЋНОСТ“

Републичко такмичење ученика основних школа у роботици „Знањем за будућност“ које се одржало у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, окупило је 78 екипа из 63 основне школе из читаве Србије које се такмиче у програмирању и управљању мБот роботима и дроновима. Наша школа је узела учешће у дисциплини програмирања и управљања Тело дроном.

Окружно такмичење у програмирању дронова 19.02.2024.

У оквиру фестивала „Знањем у будућност“ одржано је такмичење у управљању и програмирању дронова и м-бот робота. Наша школа је имала представнике, Крстовић Луку, Мамула Саву, Кочић Матију и Мирић Павла, ученике седмог разреда, који су се такмичили у категорији дронова и заузели 4.место.

Иако је реч о окружном такмичењу, у ствари се ради о међуокружном, јер су се такмичиле школе из Панчева, Беле Цркве, Пожаревца, Смедерева и Смедеревске Паланке.

https://sdcafe.rs/okruzno-takmicenje-u-robotici-okupilo-djake-iz-sest-gradova/

Окружно такмичење за школе из Смедерава и околних места заказано за 19. фебруар 2024.године (понедељак) у 12 часова у ОШ „Др Јован Цвијић“ у Смедереву.

Нашу школу представљаће екипа ученика седмог разреда: Лука Крстовић 7/2, Матија Кочић 7/4, Сава Мамула 7/4 и Павле Мирић 7/4.

Пример задатка за окружно такмичење: